Колко плащамe за банкови такси? - BoroBit

Колко плащамe за банкови такси?

Човек плаща банкова такса в клон на банка

Представи си, че си на касата в магазина и посягаш към дебитната си карта за плащане. За твое учудване, плащането е отказано – недостатъчна наличност. В такъв момент, без да се колебаеш, изваждаш резервната кредитна карта, която държиш „за черни дни“, и покриваш сумата от 65 лева.

Когато се прибираш вкъщи, влизаш в онлайн банкирането, за да провериш защо трансакцията е отказана. Да, наистина, сумата в разплащателната ти сметка е недостатъчна, защото си пред заплата. Но какво още виждаш? От кредитната ти карта липсват 80 лева, а не 65 лева, колкото плати преди малко в магазина. Започваш да се чудиш къде са отишли още 15 лева. След обаждане в банката разбираш, че тези 15 лева са взети от банката под формата на „такса неактивност“, защото миналия месец не си използвал кредитната си карта. Неприятно усещане, казваш си, след като знаеш, че допълнително плащаш такса за обслужване на кредитната карта от 50 лева, а сега и периодично нова такса от 15 лева. Оставаш с чувство на горчивина и решаваш да закриеш кредитната си карта.

Такива моменти те карат да се замислиш дали наистина знаеш какво плащаш на банката си. В България вече съществува приложение, което ти помага да видиш ясно и разбираемо всички такси, които банките ти начисляват.

Знай колко и защо

 • Разбери колко плати за банкови такси през месеца: Виж общата сума, която банките ти начисляват месечно.
 • Разбери всяка банка каква сума те е таксувала: Анализирай детайлно таксите по банки.
 • Разбери какви типове банкови такси плащаш.
 • Получи финансов съвет от изкуствен интелект: AI анализира финансите ти за месеца и ти предоставя обобщен финансов анализ.
 • Намали разходите си за банкови такси.
Месечен AI анализ за Април 2024
Разговор с BoroBit AI асистента

Разбери колко плащаш на банките още сега

Бързо, лесно и сигурно. Интеграция с твоята банка.

 • Добави твоите банкови сметки в приложението.
 • Попитай BoroBit AI асистента да анализира твоите финанси за месеца.
 • Отчетът е наличен в приложението и по имейл.

FAQ

Ние сме български стартъп, който разработи платформа за подобряване на финансовото здраве на българските граждани, семейства и малкия бизнес.
BoroBit е проект с мисия да подобри финансовото здраве на българските граждани чрез леснодостъпни технологични решения. След две години работа по проекта, ние сме готови да представим нашето решение.

 

Сега сме на етап "early adopters", което означава, че всеки, който се присъедини към нас сега, не само ще получи безплатен достъп до приложението, но и ще стане активна част от нашата мисия. Като използвате BoroBit, вие не само управлявате своите финанси, но и допринасяте към развитието на инструмент, който ще помогне на всички българи да подобрят своето финансово здраве.

 

BoroBit е не просто мултибанкинг приложение, а комплексно решение за управление на лични, семейни финанси и финансите на малки фирми. То е изцяло на български език, специално създадено за българските граждани. Интегрира се с всички банки и финтех компании в България, позволявайки централизирано управление на финансите.

 

BoroBit е повече от стандартно приложение за финанси – то е като удобен финансов помощник в джоба ви, който улеснява управлението на финансите. Помага ви да подобрите финансовото си здраве, като предлага удобни решения за управление на всички ваши финанси на едно място - от лични и семейни, до финансите на вашата фирма. Особено важно е, че приложението позволява на семействата да работят заедно върху финансовото си управление и образование, като включва и децата в процеса.

 

Това приложение е за вас, ако се отнасяте към някоя от следните категории:

 • Искате да управлявате личните си финанси по-ефективно.
 • Желаете да включите семейството си в управлението на семейните финанси, включително и да образовате децата си в областта на финансите.
 • Собственик сте на малка фирма и искате централизирано управление на бизнес финансите.
 • Разпознавате важността на подобряването на финансовото здраве в България и искате да допринесете към развитието на инструмент, който е от полза за цялото общество.

Бихме искали също да споделим, че BoroBit не е само бизнес проект, но и социален ангажимент, като ние се стремим към включването на разнообразни групи от обществото. Предлагаме на различни организации да предоставят на своите служители, клиенти и студенти инструменти за управление на техните финанси и на финансите на техните семейства. Това е начинът, по който разширяваме нашата мисия за финансово здраве сред колкото се може повече българи.

 

Това включва банки, университети, небанкови финансови институции и бизнеса в България.

 • Ако управлявате бизнес и искате да предоставите на своите служители и техните семейства ценен инструмент за управление на финансите, представен като част от вашата компания, BoroBit предлага решение. Това добавя стойност към вашия социален пакет, като позволява на служителите ви да се възползват от финансовите инструменти на BoroBit, асоциирайки ги директно с вашата компания.

Регистър на лицензираните платежни институции в Република България, както и на техните клонове и представители (по чл. 19 от Закона за платежните услуги и платежните системи) може да намерите на сайта на Българска народна банка https://www.bnb.bg/PaymentSystem/PSPaymentOversight/PSPaymentOversightRegisters/index.htm

 

Инабит ЕООД, която е собственик на търговската марка BoroBit, има сключен договор с лицензираната платежна институция Айрис Солюшънс ООД за предоставяне на услугата по чл.4 т.8 от ЗПУПС, а именно за достъп до информация по сметка.

 

За повече информация може да прочетете в общите условия на адрес https://borobit.com/obshti-usloviya или да се свържете с нас на посочените канали за комуникация.

В момента не планираме да включваме възможността за нареждане на преводи директно през нашата платформа. Нашият фокус е съсредоточен върху изграждането на иновативни функционалности, базирани на финансовите данни на потребителите, за да улесним подобряването на тяхното финансово здраве. Въпреки това, сме отворени към обратна връзка и, при достатъчен интерес от страна на потребителите, можем да разгледаме възможността за добавяне на такава функционалност в бъдеще. Ние активно работим върху разработването и внедряването на нови функционалности, които са базирани на потребностите и обратната връзка от потребителите.

В момента BoroBit е в период на early adopters, като предлага своите услуги безплатно на всички потребители. Това е начин да се отблагодари на потребителите за тяхната обратна връзка и участие в развитието на приложението. Детайли за бъдещи абонаментни планове и техните предимства ще бъдат обявени след края на този период.

Да, в рамките на нашата програма за early adopters, всеки, който се присъедини към BoroBit през този период, получава възможността да използва приложението безплатно докато BoroBit съществува. Това е нашият начин да изразим благодарност за ценната обратна връзка и подкрепа в началните етапи на развитието на BoroBit. Ранните потребители играят ключова роля в оформянето на нашето приложение и затова награждаваме тяхното доверие с постоянен безплатен достъп.

Поддържай своето финансово здраве с BoroBit

С BoroBit си в пълен контрол над твоите лични, семейни и бизнес финанси, където и да си, директно през мобилното ти устройство.

Инсталирай безплатно

от App Store

от Play Store